OVO JE DJEVOJČICA (8) KOJA JE UMRLA U AVIONU Krenula na odmor sa porodicom kada je uslijedila tragedija: Poznati rezultati obdukcije (FOTO)

223

Preliminarna obdukcija osmogodišnje devojčice koja je umrla nakon što joj je ukazana hitna medicinsku pomoć na letu “Junajted erlajnsa” nije dovela do uzroka smrti, rekli su zvaničnici.

Učenica osnovne škole Sidni Veston (8) bila je na putu za Čikago sa svojom porodicom kada se iznenada razbolela, a zatim nije davala znake života nakon što je u četvrtak poletela iz Džoplina u državi Misuri na letu “5121 SkiVest”.

Let je preusmeren u Pioriju, u Ilinoisu, oko 45 minuta nakon poletanja i prinuđen da izvrši prinudno sletanje.

“Nije imala puls”
Prvi spasioci dočekali su dete na aerodromu nakon što je avion sleteo, ali devojčica nije disala i nije imala puls.

Sidni je hitno prebačena u bolnicu, gde je proglašena mrtvom nešto posle 8 sati ujutru, uprkos “agresivnim naporima na reanimaciji”.

Mrtvozornik okruga Piorija saopštio je u petak da je u toku nekoliko studija da se utvrdi uzrok smrti. Štaviše, zvaničnici su isključili bilo kakvo nasilje ili zanemarivanje.


Čekaćemo histologiju, biopsiju, hematologiju i hemiju krvi, kao i toksikološka ispitivanja. Za ove testove je obično potrebno 4-6 nedelja. Kada završimo te testove, nadamo se da ćemo moći da pružimo konačan i tačan uzrok smrti za ovu devojčicu i da njenoj porodici damo neke odgovore – objasnio je mrtvozornik.

“Sve je urađeno da se spasi…”
Sidni je putovala sa svojim roditeljima Vitni i Denom i starijim bratom Evanom.

Kada je avion sleteo, Hitna pomoć i vatrogasno osoblje Nacionalne garde vazduhoplovstva su odmah primili osmogodišnje žensko dete i započeli mere spasavanja života. Dete je Hitna pomoć prevezla u lokalnu bolnicu gde je, nažalost, proglašena preminulom – saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga Piorija.

Let “5121” ponovo je poleteo za Čikago pre 13 časova u četvrtak.

Njena baka po majci Teri Karlson objavila je na Fejsbuku poslednji pozdrav, gde je više ljudi izrazilo saučešće.

(Dejli mejl, Blic)