BRAT I SESTRA Seke Aleksić imaju IMENA ARAPSKOG POREKLA, a evo po čemu su JOŠ sušta suprotnost pevačici

1134

Malo ko zna da pevačica Seka Aleksić ima stariju sestru Ajselu Malikić i starijeg brata, po majci, Nedžada Ramića.

Popularna pevačica Svetlana Seka Aleksić dete je iz mešovitog braka od oca Milorada i majke Ibrime.

Pevačica je izuzetno bliska i sa bratom i sa sestrom, a interesantni detalj je da za razliku od svojih srodnika Seka ima srpsko ime.

Ime Svetlana je poreklom iz staroslovenskog jezika, pretpostavlja se od imenice “svetlo; svetlost; svetlina” ili pak od prideva “svetla; svetleća”, u prevodu sjajna, ona koja obasjava, ona koja “donosi” dan. Ime je potvrđeno u Sopoćanskom pomeniku iz 15. i 16. veka u Srbiji. Preuzeli su ga Rusi, kod kojih je postalo jednako popularno, naročito nakon poeme “Svetlana” iz 1813. godine pesnika Vasilija Andrejeviča Žukovskog.

Ime brata Aleksićeve je arapskog porekla, a značenje mu je spas, izbavljenje, sigurnost. Sestrino ime, takođe, ima arapsko poreklo, a znači živa i zdrava.

Ajsela Malikić živi u Bosni i Hercegovini gde radi kao pevačica. Sekina sestra rođena je u Tuzli i čest je gost lokalnih TV stanica. Godinama unazad ona nastupa po tamošnjim lokalima, a izvodi folk repertoar.


Sa Sekom je u odličnim odnosima što najbolje potvrđuje činjenica da je jednom bila i gostujući vokal na njenom koncertu. Iako je Ajselina velika želja da sa Sekom snimi duet, to se još uvek nije dogodilo.

Ona pozitivna strana je da Sekin brat redovno posećuje svoje sestriće Jakova i Jovana i sa sestrom ima izuzetno blizak odnos.

srbija danas