SKANDALČINA U PRIJEPOLJU: Janjuš šamarao brata Borisa na Mihailovom pomenu – izbila TUČA zbog kuće i imanja!

4721

Marko Janjušević Janjuš potukao se s bratom Borisom jer je na četrdesetodnevnom pomenu bratu Mihailu pokrenuo temu oko podele imovine. Iako sve vreme ističe da je uz svoje i dao im je podrška u najvećem boli, istina je sasvim drugačija.

Naime, učesnik “Elite” je poslednji put kad je bio u kući u Prijepolju digao sve na noge idejom da imanje i kuća odu na doboš i da pare moraju da se podele na ravne časti, te da svako posle prodaje ode na svoju stranu.

– Janjuš nikada nije bio emotivno vezan za kuću u Prijepolju, uvek je govorio da je to zabit, da je kazna imati toliko imanje i kuću, a tako daleko od grada. Kao veoma mlad, on je napustio svoje, tražeći sreću po belom svetu. I rijaliti je prihvatio samo da bi otišao od svojih. Iako su njegovi stekli mnogo, on nije mario za njihov trud i rad. Sagradili su veliku kuću, za svakog sina po jedan deo kuće, za Janjuša, Borisa i pokojnog Mihaila. Računali su da će se poženiti i da će svi da budu tu s njima – počinje priču rođaka porodice Janjušević čije ime je poznato našoj redakciji, pa dalje otkriva:

– Janjuš je bio kod svojih na četrdesetodnevnom pomenu bratu Mihailu i bio je prilično rezervisan. Nije mnogo pričao, videlo se da ga nešto muči. Kad je završeno sve na groblju i kad su seli za porodični ručak, on je pokrenuo temu raspodele imovine. Svima je bilo mnogo neprijatno, dečko se još nije ohladio, a ti pričaš o podeli nasledstva, prodaji kuće i okućnice. Majka je zaplakala na sav glas, bacila je tanjir. “Nek si proklet kad nemaš osećaj za našu tugu. Svaka moja suza nek te stigne, sine”, izustila je ona i povukla se u svoju sobu. Tada je nastao haos za stolom i prava drama.


Prva rođaka koja se inače i našla na licu mesta otkrila je još detalja svađe.

– Kad je video da se majka potresla, Boris je, besan, skočio na Janjuša i počeo da ga čupa za majicu. Gurali su se i udarali, pali na pod i tada su rođaci i otac počeli da ih razdvajaju. Janjuš je u jednom trenutku i ošamario Borisa. Jedva su uspeli da ih rastave da ne dođe do krvi. Janjuš je rekao da očekuje da se stanje vezano za raspodelu imovine što pre reši. Da se reguliše Mihajlov deo i kome će on da pripadne sada, kada njega više nema. Išao je u krajnost da ih savetuje da prodaju celu kuću i sve oko nje i podele novac na ravne časti. Boris nije hteo da čuje za takav scenario jer on obožava Prijepolje i sve što ima veze s porodičnom kućom. Poštuje porodičnu tradiciju i nikada neće napustiti ognjište. Za njega Janjuš više ne postoji posle ovoga – završava rođaka porodice Janjušević iz Prijepolja.

republika.rs