“Mene tuče mama i tuče me gde god stigne”: Snimak dece iz Srbije iz 1981. godine otkrio BOLNU ISTINU – ovo su odgovori na pitanje DA LI SU BATINE NEOPHODNE

276

“Ja dobijam batine jedanput, dva puta na dan. Ja dobijam kaišem i boli, Ja dobijam batine prutom i puno su jake” – su rečenice kojima je započet video iz 1981. godine u kojoj mali đaci odgovaraju na pitanje da li dobijaju batine. Video je odjeknuo društvenim mrežama, a evo o čemu se radi.

“Ko te tuče i po čemu?” sledeće je pitanje upućeno đacima, a nakon toga su odgovorili šta misle da li su batine neophodne i zašto.

Danas ne možemo zamisliti da đaci odgovaraju ovako, a evo šta su rekli te, ne tako davne, 1981. godine.

“Pa jesu. Pa, kad deca ne mogu nešto da shvate, onda se malo, mozak se prodrma i onda sve shvate”, odgovorio je dečak rečima koje je verovatno čuo od tate ili mame.

I nije bio jedini, sva deca sa snimka su smatrala da su batine dobre za decu. Ali, ipak ih ne vole…

Pitanja “Ko te tuče?”, “Čime te tuku?” i “Sećaš li se nekih batina?” iskreno teraju suze na oči, i prosto verujemo da mnogima nije lako da čuju ovakve reči iz usta tako male dece.


“Ja dobijam kaišem, i boli me”, jedan je od odgovora dok je devojčica objasnila razloge zbog kojih ona dobija batine od tate.

Takođe, smatra da je tata u pravu što je tuče, jer je razlog opravdan i ona zaista brlja svoje sveske dok piše.

“Mene tuče mama i tuče me gde god stigne”Komentari su se na Tviteru, naravno, samo nizali.

“Žalosno svedočanstvo. Govori koliko roditelji nisu imali vremena za decu”, napisao je jedan korisnik, na šta je drugi brzo odgovorio: “Dobri smo mi ispali u kakvom idiotskom društvu smo odrastali i na koji način su nas vaspitavali. Pa ovaj mulj u kome živimo je upravo direktna posledica ovog zlostavljanja.”

Dok su neki bili za batine, “Treba zadržati batine. Ne znam zašto se zabranjuju?”

Pobornicima batinjanja dece su ovo opravdani razlozi za batine: “Al zato nisu izrasli u influensere po TikTokovima, nisu pahuljice istrigerovane, nema kod njih gender fluidity i neutrality, poštovali roditelje i odrasle, vredni ko mravi a ne da spavaju do dva popodne… Ukratko su najjača gen x”, dok je još jedan komentator potvrdio: “Najjače generacije?”

Šta vi mislite, da li je batina zaista iz raja izašla?

zena.blic.rs