HALID BEŠLIĆ GRADI LUKS VILU NA PELJEŠCU! Parcelu od 400 M² platio u KEŠU: Prva komšinica biće mu mis Turske! Ovo su SVI DETALJI

1701

Halid Bešlić nedavno je pazario parcelu u Dračama na poluostrvu Pelješac, gde će izgraditi kuću.

Sarajevski pevač se za ovu lokaciju odlučio nakon što je u julu prošle godine u ovom mestu iznajmio kuću, gde je boravio mesec dana posle operacije srca, kada su mu ugrađena dva stenta u Sarajevu. Njemu je tada društvo pravila supruga Sejda, a pridružio im se i sin Dino s porodicom, koji inače živi u Nemačkoj.

Kako mu se ovo mesto na Jadranu u blizini Dubrovnika izuzetno dopalo, odlučio je da tamo izgradi sopstveni raj, u kome će moći na miru da se odmara od napornih koncerata širom regiona. Ovo mesto nije turistički razvijeno, pa prema popisu stanovništva iz 2001. godine u Dračama živi tek 64 stanovnika, a oni se najviše bave ribolovom i poljoprivredom, kao i iznajmljivanjem privatnih kuća, a ima prostora i za auto-kamp.

Prema pisanju hrvatskog portala Imperijal, parcela na kojoj će legendarni pevač graditi svoju vilu nalazi se u mestu Priko Malega Prinosa. Taj deo je donedavno bio prekriven šumom, sve dok parcele ukupne površine 5880 kvadratnih metara nije kupila kompanija sa sedištem u Zagrebu.

Prva komšinica Halidu biće Fugen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom koja je bila čak i mis turske dijaspore, a kupila je plac do njegovog. U pitanju je supruga vlasnika nekada jedne od najpoznatijih sarajevskih diskoteka, u kojima su svojevremeno nastupali i sam Halid, ali i Dino Merlin, Halid Bešlić, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša i mnogi drugi.


Po svemu sudeći, Halid nije dugo čekao od trenutka kupovine parcele pa do zahteva za građevinsku dozvolu. On je kupio pašnjak površine 400 kvadratnih metara. Papiri za uknjiženje su primljeni 23. januara ove godine. Iz vlasničkog lista vidljivo je kako je ugovor o kupoprodaji nekretnine overen 16. avgusta 2022. godine. Iz vlasničkog lista je vidljivo da je Bešlić parcelu kupio kešom jer nema nikakvog tereta. S obzirom na navedeni datum, jasno je kako se pevač odlučio na kupovinu parcele još dok se odmarao u iznajmljenoj kući u Dračama na Pelješcu, nakon operacije i ugradnje stenta. Podsetimo, Halid već godinama muku muči sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Poznato je kako je 2009. doživeo tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je deset dana bio u komi. Doktori su tada uspeli da mu spasu jezik koji je pregrizao u nesreći, ali nisu uspeli da mu spasu vid na desnom oku. Nakon toga ponovo je bio na operaciji nosa i oka, jer je imao poteškoća nakon teške saobraćajke.

Kurir.rs/A.P.