Glumica u 52. godini postala samohrana majka: Žao mi je što Darija raste bez oca, zna da mu nije stalo do nas

473

“Zna da je tata jako zaposlen i da mu nije stalo da bude pored nas”, rekla je ona

Glumica Ljiljana Jakšić je u 52. godini rodila devojčicu, a da je bila trudna sakrila je čak i od kolega iako je sa njima radila rame uz rame do 8. meseca trudnoće.

Kako je istakla, nije mogla da se pomiri sa činjenicom da neće imati dete.

Ja prosto nisam mogla da pomirim u sebi to da nikada neću imati dete jer sam jako želela, jako sam volela. Majčinstvo je nešto što je meni vrhunska priča našeg života. Taj odnos sam imala i taj odnos nisam mogla da pomirim. Ja sam sa tim veštačkim oplodnjama počela već u… – kaže Ljiljana.

Ljiljana je otkrila da je sa veštačkim oplodnjama krenula već u 48. godini.

– Već u 48. godini. Bilo je pet pokušaja, ja sam sve vreme radila. Ja nisam išla na trudničko bolovanje, ja nisam išla na porodiljsko bolovanje. Prestala sam da radim u osmom mesecu. Morala sam samo u nekom dobu da sašijem kostim, širu haljinu, da se to malo pokrije – rekla je ona.

Glumica je uspela da sakrije divnu vest od kolega.

– Nikome nije palo na pamet da je glumica trudna, svi su jednostavno mislili, ugojila nam se glumica. Ja sam svoj posao radila i tada fantastično još bolje nego inače. Bila sam najsrećnija u tom trenutku, radim posao koji najviše volim, ispod srca raste nešto što najviše želim u životu, zaista nestvarno dobar period, Bogu hvala. Mene je profesor Slobodan Radulović koji je radio veštačku oplodnju zamolio da odem u bolnicu jer ne mogu više da radim jer, to nije visoko, to je najviše rizična trudnoća, a ja kažem: “Ali ništa se ne dešava, mogu i da pevam i da se krećem, sve”, “Ali ako počne da se dešava”, bile su njegove reči: “Onda je već kasno, Ljiljana” – otkrila je ona.

Glumica ipak nije mirovala ni u bolnici.

– Oni su mene poslali u Narodni front, ja sam tamo bila odbor za doček i ispraćaj koleginica porodilja. Sređivala sam stvari, one natkasnice kada dođu, posle porođaja im prenosila stvari tamo i gledala bebe koje dolaze na svet. Tako sam provela jedno dve nedelje, čak možda i tri, do porođaja – dodala je ona.

Glumica se ipak nije plašila da ostane samohrana majka.

– Ne, u tom trenutku ne, nisam tako razmišljala. Prošlosti se nisam setila u to momentu uopšte. Veza koja je bila između nas je već jenjavala, već to nije bila veza, pre nego što sam saznala da sam trudna, tako da nije me toliko pogodilo. Žao mi je bilo što Darija neće rasti uz oca – otkrila je ona.

Ljiljana je priznala da Darija zna ko joj je otac, ali ipak ni pita previše o njemu.

– Zna, ali samo zna. Zna da je tata jako zaposlen i da mu nije stalo da bude pored nas. Eto, ne želi da nas vidi i to je to. Ona ponekad ljutito odbrusi: “Pa i ne mora, nama je dobro i ovako”. Eto, to je sve. Pričale smo par puta o tome, onda kad ona pokrene razgovor mi popričamo. Pričam sa njom onako kako ona to može da percipira u ovom uzrastu i to je sve za sada – rekla je ona u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”.

(Telegraf.rs)