DA LI JE OVO TRANFORMACIJA DECENIJE?! Evo kako je Aca Sofronijević izgledao na početku karijere, harmonikaš NEPREPOZNATLJIV!

279

Aca Sofronijević godinama važi za jednog od najuspešnijih harmonikaša na estradnoj sceni, a malo ko se seća kako je on nekada izgleda.

U međuvremenu je izgubio bezmalo četrdeset kilograma i promenio lični opis.

‒ Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“. Pravili smo žurke po kafanama, uveseljavali goste, pravili dobru atmosferu. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo da jedemo. To su uglavnom bile ogromne količine „brze hrane“, pa su se kilogrami samo nagomilavali. Kada je nastupila 2006, imao sam šta da vidim. Vaga je pokazivala 128 kilograma. Nisam mogao da se sagnem i vežem pertle. Teško sam disao, bio mi je problem da obavljam svakodnevne aktivnosti ‒ pričao je Aca Sofronijević za Super TV.

Shvatio je da hitno mora da promeni način života, pa je za početak krenuo u lagane šetnje.

‒ Nisam birao ni vreme ni mesto, po najvećoj zimi sam pešačio kako bih izgubio višak kilograma ‒ priznao je. Danas trenira i do pet puta nedeljno, a redovno ide i na plivanje.

U međuvremenu je počeo zdravo da se hrani.

‒ Naučio sam šta i kako treba da jedem, odnosno koje namirnice idu jedna uz drugu. Biram raznovrsne namirnice i unosim u organizam samo najbolje, a pijem i dosta vode ‒ kaže Aca koji sada ima 85 kilograma, idealno za njegovu visinu.

Sudeći po fotografijama, zaključak je da harmonikaš nikada bolje nije izgledao

Kurir.rs/Hello