Arsenal planira na ljeto da dovede Wilfrieda Zahu

252

Arsenal je spreman ponuditi usluge 30-godišnjeg napadača Crystal Palacea Wilfrieda Zahe prije sljedeće sezone.

Arsenal želi imati Wilfrieda Zahu u svojim redovima prije sljedeće sezone. 30-godišnjak će se vjerojatno rastati od Crystal Palacea i novi izazov traži negdje drugdje. U međuvremenu, ima dosta klubova koji ga žele imati u svojim redovima.

Zaha već devet godina vodi napad na Palace. Nastupio je u 458 utakmica za Eaglese i bio uključen u više od 160 golova. Našao se u bekstvu u 90 navrata, a ima i 76 asistencija.

Što se sezone koja je u tijeku, sudjelovao je u 28 utakmica. Reprezentativac Obale Bjelokosti zabio je sedam golova i ima tri asistencije.

Zaha je glavni oslonac njihovog napada već godinama. No, budući da mu ugovor istječe na ljeto, 30-godišnjak će se vjerojatno rastati s klubom.

Eaglesi su pokušali produljiti njegov ugovor, ali još nisu uspjeli. Spremni su mu ponuditi četverogodišnji ugovor vrijedan 200.000 funti tjedno. Međutim, Zaha želi isprobati novi izazov negdje drugdje.

U međuvremenu, Arsenal je spreman tražiti njegove usluge na ljeto. Topnici su već godinama zainteresirani za njegove usluge. Pokušali su ga potpisati u prošlosti, ali nisu ga uspjeli odvesti iz Crystal Palacea.

Budući da je 30-godišnjak spreman biti slobodan igrač, tim Mikela Artete ima veliku priliku da ga dovede u klub. Arteta želi više vatrene moći u svojim redovima. Španjolski trener želi imati veću dubinu momčadi koja mu može pomoći da se natječe i za Premier ligu i za naslov Lige prvaka.

I vjeruje da će Zaha dodati puno golova, ali i iskustva u njihove redove. Nešto što bi ih moglo učiniti puno većom prijetnjom. No, ima dosta klubova koji će gurati Arsenal do kraja za potpise 30-godišnjaka. Kao rezultat toga, bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga konačno uspjeti dovesti u klub.

nwesmedia