Totenhem ako želi dovesti Clement Lenglet morat će dobro izdvojiti novca

225

Clement Lenglet koštat će Tottenham oko 15-20 milijuna eura, a momčad Premier lige želi trajno asa barselone.

Tottenham će morati platiti 15-20 milijuna eura da Clementa Lengleta trajno potpiše s njim. As Barcelone ostaje u sjevernom Londonu na posudbi, no Katalonci bi ga na ljeto mogli prodati.

Clement Lenglet viđen je kao prilika za Tottenham da ojača svoju obranu, a Antonio Conte spremno je nagovarao klub da ga potpiše. Kao i sva druga pojačanja u nedavnoj prošlosti, Spursi su se dogovorili samo o posudbi Francuza iz Barcelone koja je bez novca.

Katalonci su bili sretni što su pustili Francuza jer su potpisali ugovor s Julesom Koundeom iz Seville u velikom novčanom ugovoru. Lengletu nije trebalo vremena da se uklopi u Conteov sustav i bio je glavni oslonac u prvoj momčadi u velikim dijelovima. Iako im nije mogao pomoći u osvajanju velikih titula, još uvijek se smatra jednim od njihovih boljih igrača u inače užasnoj sezoni.

Tottenham je odavno razmišljao da ga trajno potpiše, ali je želio donijeti čvrstu odluku kasnije tijekom sezone. Možda su se već odlučili za 27-godišnjeg asa Barcelone i mogli bi započeti razgovore o ugovoru.

Lenglet je nastupio 24 puta u Premier ligi i vratit će se u Barcelonu na kraju sezone. Međutim, u Kataloniji nema mjesta za 27-godišnjaka, što znači da će možda morati pronaći novi dom. Štoviše, španjolski div neće oklijevati prihvatiti ponude koje popravljaju njihovu financijsku situaciju.

Barcelona je spremna prodati i Lengleta, između ostalih zvijezda, a zauzvrat bi mogla tražiti značajnu svotu. Izvješće inzistira na tome da će Tottenham možda morati platiti oko 15-20 milijuna eura za Francuza, što se čini razumnim za iskusnog 27-godišnjeg središnjeg braniča.

Spursi će ući na tržište radi dodatnog obrambenog pojačanja, ali cijene staž i iskustvo Lengleta u svojoj postavi. No, konačna odluka mora biti Barcelonina i igračeva. Gledajući unatrag, novac se čini pristojnim za braniča koji je ostao u nemilosti na Camp Nouu.

Međutim, ako Lenglet odbije ideju o drugom klubu, Tottenhamova potjera će se zakomplicirati. Štoviše, nakon poraza od Aston Ville u Premier ligi, Spursi se mogu još dugo kvalificirati za Ligu prvaka, što također može postati veliki faktor ne samo za Lengleta, već i za druge mete visokog profila.

U idealnom slučaju, Lenglet bi mogao zacementirati svoje mjesto i postati redovan igrač Spursa sljedeće sezone, ali možda će pričekati druge ponude klubova koji igraju Ligu prvaka. Financijski bi Spursi mogli ispuniti očekivanja 27-godišnjeg asa Barcelone, ali mogli bi podbaciti na sportskoj strani stvari.

newsmedia