Majka ne želi da vidi sina koji je izvršio masakr u školi: Niko ga ne obilazi, samo mu je ova osoba odnijela stvari u bolnicu!

1026

Dječak (13) koji je napravio masakr u svojoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru već šest dana nalazi se na posebnom odjeljenju u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, a kako Kurir saznaje njegova majka nijednom nije izrazila želju da ga vidi!

Dječak je, da podsjetimo 3. maja u školi koju je pohađao ubio osmoro svojih drugara i pripadnika obezbjeđenja D.V. (51), a ranio njih šestoro i nastavnicu historije T. S. (54).

– On je smješten u psihijatrijskoj ustanovi i o njemu vode rečuna ljekari koji svakodnevno prate njegovo stanje, a objekat je i pod nadzorom Uprave kriminalističke policije. Niko od njegove najbliže porodice nije nijednom došao da ga obiđe, niti je za to izrazi želju – kaže izvor Kurira blizak dječakovoj porodici.

Kako saznajemo, jedina osoba koja je došla u ustanovu zbog dječaka je bila njegova rođaka koja ga nije posjetila, već je samo došla i zaposlenima predala stvari za njega.

– Otac mu je u pritvoru pa on i nema mogućnost da ga vidi, a majka se nijednom nije otišla, niti je pitala da ode kod njega – kaže naš sagovornik.

Prema riječima izvora najnoviji detalji masakra u školi koji je napravio ovaj dječak jesu da je i on u dvorište izašao kroz prozor nakon što je provjerio da je sve pobio.

– On je, kad su se svi razbježali i ostali samo ubijeni, sa oružjem i rancem izašao kroz prozor u dvorište škole gdje je i uhapšen nekoliko minuta kasnije – kaže izvor i dodaje:

– Izašao je napolje, pozvao policiju i bio na vezi sa operaterom 192 koji mu je sve vrijeme govorio kako da se ponaša dok ne dođe policija. Razgovarao je sa njim i davao mu instrukcije. Dječak se sam i razoružao.

Kako saznajemo, dječak i dalje pita pita “Da li mu se ljudi dive i da li je popularan”.

Ministarka Darija Kisić kazala je da su svi nakon tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar”imali instinktivnu potrebu da vide svoju djecu i svoju porodicu, svoje roditelje.

– Dječak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dječjoj psihijatriji. Svakodnevno smo u kontaktu sa porodicom dječaka. Kratak je vremenski period prošao od tragedije, i biće se dugo u kontaktu. I tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može da se desi da ovaj dječak bude pušten. On je u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoline ili potencijalno ugrožavanje okoline, čitav niz relevantnih aktera je uključen. Nije ništa tako jednostavno. Govorilo se mnogo prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke? Dijete je iz socijalno kompetentne porodice visokobrazovanih rodtelja koji lijepo zarađuju, i to pokazuju sve procjene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni prije dvije godine, zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavijestila policiju i po difoltu se odmah uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor. Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procjene vještaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period – rekla je Darija Kisić za televiziju K1.

Izvor: Kurir