Škotska igra prijateljsku utakmicu sa Francuskom 17 Oktobra u Lilleu

99

Škotska je potvrdila da će se u utorak, 17. listopada, sučeliti s finalistom Svjetskog prvenstva Francuskom u Lilleu – njihovoj zadnjoj prijateljskoj utakmici 2023. godine.

Utakmica u Decathlon Areni odigrat će se pet dana nakon što se Škotska susreće sa Španjolskom u svojoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024.

Momčad Stevea Clarkea trenutno je neporažena u šest natjecateljskih susreta i nalazi se na vrhu skupine A nakon dvije utakmice.

Francuska je pobijedila u obje svoje kvalifikacijske utakmice skupine B otkako je izgubila finale Svjetskog prvenstva od Argentine na jedanaesterce.

Momčad Didiera Deschampsa pobijedila je Nizozemsku 4-0 u Parizu prije nego što je u Dublinu pobijedila Republiku Irsku 1-0, a suprotstavit će se Clarkeovoj strani četiri dana nakon uzvrata protiv Nizozemaca u Amsterdamu.

Utakmica Škotske protiv momčadi koja je trenutačno druga na svjetskoj ljestvici obudit će sjećanja na poznati dvostruki dvoboj nad Francuzima tijekom kvalifikacijske kampanje za Euro 2008.

Sveukupno, Škotska je dobila osam i izgubila osam međusobnih susreta, a Francuzi su trijumfirali domaćom pobjedom 3-0 u posljednjem natjecanju u prijateljskoj utakmici 2016. godine.

newsmedia