KUĆNA POMOĆNICA RASKRINKALA NADU OBRIĆ: Smanjila mi je platu zbog šoljice kafe

969

Oduvijek se za Nadu Obrić pričalo da je nezgodna šefica. Još dok je njen drugi muž imao praonicu i automehaničarsku radnju bila je stroga prema radnicima. Ništa bolja gazdarica nije bila ni prema kućnim pomoćnicama.

-Izigravala je “pokondirenu tikvu” dok sam joj održavala stan na Grbavici u Sarajevu. Stalno mi je naglašavala da je ona gospođa Pavičević. Baš me je ponižavala. Kod nje sam izdržaka nepuna dva mjeseca i napustila je. Njen tadašnji suprug je bio mnogo veći gospodin – pričala je tadašnja Nadina kućna pomoćnica Zlata.

I u Beogradu je imala služavke. Često ih je mijenjala, jer su žene odlazile. Jednoj je smanjila platu za 20 posto jer je napravila šoljicu kafe i za sebe, umjesto samo za pjevačicu.


Inače, Nadu su ujutro na stolu morala čekati kafa i med. Kućna pomoćnica je sve spremila, ali je napravila i kafu za sebe. Računala je da će zajedno kafenisati s gazdaricom. Ali, ta kafa joj je prisjela.

-Kome je ova kafa? Izvini, je l’ smo mi postale drugarice, aman, ženska glavo? – siktala je Nada te joj najavila 20 posto od plate za taj mjesec.

Ipak, na kraju je smanjila kaznu za deset posto, jer je kućna pomoćnica počela da se zeza I da je imitira, pa je pjevačici jedno vrijeme bilo zanimljivo sa njom.

-Dok pijem tu kafu ne postoji niko i ništa na kugli zemaljskoj zbog čega može nešto da me pita! Gluhonijema sam u tom periodu. Ako vidiš da je počela kuća da gori, nemoj slučajno meni da si rekla, zovi vatrogasce, gasi sama, a ni u tom slučaju nemoj da me zoveš. – očitala je lekciju Nada Obrić svojoj kućnoj pomoćnici.

(Express/Naj portal)