‘VRATI SE DUŠO MAMI U ZAGRLJAJ’ U belom sanduku i sa omiljenom igračkom sahranjena tragično stradala ćerka Dragana Kobiljskog! Nakon jecaja majke slomio se i POZNATI ODBOJKAŠ

1820

Na beogradskom Centralnom groblju sahranjena je Ema Kobiljski, jedna od osam žrtava- dece, koje je njihov školski drug Kosta K. (13), pre nekoliko dana, usmrtio hicima iz pištolja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, na Vračaru.

Ema je, inače, ćerka poznatog odbojkaškog para Kobiljski, Dragane i Nine.

Na večni put, malu Emu je, osim porodice, ispratilo više od 500 ljudi – rodbina, drugovi iz škole, prijatelji porodice, među kojima brojni sportisti – odbojkaši, košarkaši, fudbaleri, vaterpolisti.


Kapela na Centralnom groblju bila je premala da primi sve one koji su došli da izjave saučešće, poklone se senima male Eme, zapale sveće.

Suze i žal za tragično stradalom devojčicom, niko nije mogao da sakrije.

Kad se, posle opela, u belom sanduku, sa pregrštom belih cvetova preko i nepreglednom kolonom, krenulo put mesta gde će mala Ema biti sahranjena, začuo se bolan lelek majke:

– Ne, ne dajte moju Emu! Vrati se, dušo, mami u zagrljaj!

Otac Dragan, koji se do tog trenutka držao “muški”, tada je pokleknuo i zaplakao. Takođe i Emina sestrica Mila, rođaci, prijatelji.

– Ema i sve male duše, koje su sad otišle u drugi svet, otišli su čisti,nevini, kao što i priliči deci – rekao je sveštenik ispred kapele. – Na današnji dan, neka im je slava i neka im Sveti Đorđe pomogne da se tamo snađu i nađu sebi smiraj. Posle ovolike tragedije, Emine i njenih tragično stradalih drugara mi, ovozemaljski narod, nadam se da ćemo naučiti sve vrednosti života i da nas više nikad neće snaći ovakva strahota i tragedije. A sva ta, nevina deca, među kojima je i Ema, čuvaće nas sve zajedno, sa onoga sveta.

Poslednji ispraćaj tragično stradale devojčice, na beogradskom Centralnom groblju, ispratili su svi domaći mediji, ali i veliki broj stranih. Među njima i rumunski mediji, čiji su novinari, fotoreporteri, ali i neki sportisti, došli da odaju poslednju počast detetu, kao i izjave saučešće porodici, pre svega ocu Draganu, koji je tamošnji trener jednog odbojkaškog kluba i kojeg je tragična vest o smrti ćerke, zatekla u Rumuniji.

pink