Sveštenik na sahrani djevojčice otkrio šta je rekla Kosti dok je ubijao učenike, zavladali muk i tišina!

2252

E.K. (14), kćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. maja, kada je četrnaestogodišnji dječak-ubica Kosta Kecmanović (13) počeo da puca na drugare i nastavnike u OŠ “Vladislav Ribnikar”, sahranjena je danas na Centralnom groblju.

Vladika Ilarion – vikar patrijarha Porfirija je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dječaka-ubicu Kostu Kecmanovića (13) i na taj način spasila mnogu djecu.

– Porfirije se moli za našu djecu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog Eme. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dječaka i njegovu nesrećnu dušu. Ona se ispriječila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dječaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka djeca spasila. Kada se sretnemo na onom svijetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovjek u toj školi.


Dječak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u srijedu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatim i osmoro djece, sedam djevojčica i jednog dječaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Izvor: Blic