“IŠLI SU U BIOSKOP NA DAN ZALJUBLJENIH, PRIČALI SU TELEFONOM SVAKO VEČE” Ispovest majke čiji je vapaj potresao Srbiju

360

Tatjana Savarese, majka koja je privukla pažnju javnosti svojim vapajem ispred OŠ “Vladislav Ribnikar” uključila se u program “Blic TV” kako bi iznela detalje o druženju svoje ćerke sa ubicom Kostom Kecmanovićem (13).

Majka devojčice, koja je, kako tvrdi, bila na listi za odstrel dečaka ubice izdvojila se iz mase roditelja, učenika i građana vapajem da je ubica osmoro dece i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar” bio “monstruozno, razmaženo i obesno dete” kome nije falila ni pažnja, ni razgovor.

Ona je u specijalnoj emisiji Slavice Đukić Dejanović, koja se upravo emituje na “Blic TV” na MTS kanalu 115, ispričala detalje druženja njene ćerke i dečaka ubice.


– Stanujemo jako blizu, krenula sam da završavam svoje obaveze i to sam videla i čula od ljudi na ulici šta se dešava. Pogledala sam onda na internetu i vratila se kući i odjednom su krenule da stižu informacije – priseća se Tatjana u uključenju na Blic TV.

Njena ćerka tog dana nije otišla u školu, a kako je priznala, sa Kostom se i viđala i čula telefonom.

– Ona popodne ide u školu, ali imala je neke pripreme i trebalo je da bude u školi. Veče pre toga sam ja došla sa dalekog puta i ona je rešila da se ne probudi, jer je kasno legla. Oni su se viđali, išli su u bioskop, pričali su telefonom svake večeri do pre mesec i po dana, svake večeri su pričali. Ulazila sam da vidim o čemu pričaju i uglavnom je bilo o školi, muzici i “glupostima”. Išli su i u bioskop za Dan zaljubljenih. Ja znam da je tu bila neka obostrana simpatija, ali znam i da nije bilo fizičkog kontakta. On je mlađi od nje šest meseci – kaže majka.

Ona dodaje i da i dalje želi da veruje da je sve bio samo jedan ružan san.

– Čekam da se probudim i da vidim da je to bilo u nekom selu u Teksasu. Ona neke stvari nije saznala, a ja ne umem da doprem do nje. Ona je generalno zatvoreno dete, a sada je još zatvorenije i ne znam. Ne umem da odgovorim. Prestala je da se čuje sa njim, rekla je da ga je “gostovala”. Kada sam je pitala zašto, rekla je da joj je dosadan. Rekla je da je mnogo opterećuje – kaže Tatjana Savarese.

“Roditelji nisu krivi”

Kako tvrdi Tatjana Savarese Kosta Kecmanović nije igrao igrice.


– Pitala sam moju ćerku. On je voleo igrice. Ne kajem se uopšte, rekla sam sve što sam mislila. Jako mi je zasmetao onaj transparent “roditelji razgovarajte sa svojom decom”. Nisam za to da su krivi roditelji, verujem da roditelji rade sve najbolje. Slušam kako roditelji jure za ovim i onim, pa mi moramo da jurimo za ovim i onim. Toliko je sve skupo, ta deca su opet nesrećna ako ne možete da im obezbedite i “ajfon” i ovo i ono, nameće sredina – kaže Savarese.

Kako je otkrila, o roditeljima Koste kaže da ne bi pričala, ali ističe da je o njima čula sve najbolje.

– Ovo je najmlađi šuter ikada da se zna za njega. Ne bih o roditeljima. Ništa čudno nisam videla. I moji prijatelji smatraju da su to divni ljudi. Nastaviću sa ćerkom da negujem jedan otvoren odnos, ona sa mnom deli sve. Nemam strah, mogu samo da kažem da nam je policija odlična. Poruku sam rekla juče i stojim iza toga. Ta deca nisu naše vlasništvo već naš posao da ovom svetu podelimo jedno bolje stvorenje i učinimo ga boljim mestom – kaže majka učenice OŠ “Vladislav Ribnikar”.

blic.rs