Pep Guardiola:Kalvin Phillips me mora uvjeriti da je on budućnost Sitija

86

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kaže da Kalvin Phillips mora “uvjeriti” sebe i svoje suigrače da ima budućnost u klubu.

Phillips je upisao samo osam zamjenskih nastupa u Premier ligi otkako je prošlog ljeta došao iz Leeds Uniteda.

Engleski veznjak imao je operaciju ramena u rujnu, što je ograničilo njegovu dostupnost ranije tijekom sezone.

“Igrači moraju zaraditi moje povjerenje – svi oni, ne samo Kalvin”, rekao je Guardiola.

Phillipsa se povezivalo s odlaskom iz Manchester Cityja, ali Guardiola je rekao da se sada neće donositi nikakve odluke.

Ovisi o igračima, rekao je Guardiola. “Na kraju smo ovdje, pokušavam biti iskren s pitanjima i svojim osjećajima.

“Moji se osjećaji ponekad mijenjaju. Ali na kraju to pripada igračima, oni moraju uvjeriti sebe i momčad, a ne zato što ja nešto kažem.

“Momčadi se puno mijenjaju i igrači iz prethodnih sezona koji su bili nevjerojatno važni, ali ove sezone manje važni. Kako rade, mnoge se stvari mogu dogoditi.”

City se u subotu susreće s Phillipsovim bivšim klubom Leedsom za priliku povećati svoje vodstvo na vrhu ljestvice Premier lige na četiri boda.

Guardiolina momčad također igra s Real Madridom u dvije utakmice u polufinalu Lige prvaka prije finala FA kupa sa susjedima Manchester Unitedom sljedeći mjesec, a on kaže da se protiv Phillipsa računao visok kalibar igara.

“Ne žalim se na Kalvina jer kad ne igraš puno teško je uhvatiti ritam”, rekao je Guardiola.

“John [Stones] smo sedam godina zajedno, Rodri je [četiri] godine zajedno. Ne moram im ništa reći. Samo mali detalji – pokret ovdje ili tamo.

“Kalvin ako je možda u prošlosti igrao više minuta, dobit će to, ali Rodri je bio u iznimnoj formi.

“Ta uloga je tako, tako važna, zato manjak minuta otežava krug. Ali on uvijek pazi, na treninzima je uvijek otvoren da to dobije.

“Ali budući da smo iza Arsenala, ne možemo gubiti bodove. Nismo imali tu situaciju da budemo osam, 10 bodova ispred – u prošlosti se to događalo.

“Vidjet ćemo na kraju sezone. Sjest ćemo s igračima. Možda žele više minuta ili možda nisu zadovoljni situacijom. Ali sada neću raspravljati ni o čemu.”

newsmedia