REČI DEČAKA KOJI JE UBIJEN NA VRAČARU RAZARAJU DUŠU: Ispoljavao je neverovatan dar, a ovo mu je bila VELIKA ŽELJA

322

Bio je nesvakidašnji mladić koji je plenio osmehom, poznati pijanista, a bavio se i tenisom i fotografijom.

Osnovac A.Č. bio je genijalno dete koje je imalo velike snove. Život bez muzike nije mogao da zamisli, a klavir je obožavao. Komponovao je, pravio je svoje videe, ali ga je i sport veoma privlačio. Svestrani tinejdžer, koji je 5. marta napunio samo 14 godina, osvajao je priznanja na na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima, a bio je i dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije Burgmuller Etude D-dur 2019. godine.

– Volim da vozim bicikl, bavim se fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlačim interesantnom muzikom. Volim matematiku, volim sport, a posebno volim tenis. Voleo bih da sviram “Mađarske igre” od Bramsa, voleo bih da sviram “Turski marš”, takođe volim i Rahmanjinova – rekao je Andrija Č. koji je izvodio Paganinija u videu koji je postao viralan na društvenim mrežama, a na kome tokom njegove priče ide pesma Dino Merlina “Eh da je tuga sneg”,


On je takođe nastupao na dečijoj Evroviziji krajem novembra 2020. godine kao član nacionalnog žirija.

Pre dva dana dečak od nepunih 14 godina počinio je nezapamćenu tragediju, usmrtivši osmoro svojih vršnaka i čoveka iz obezbeđenja, za koga su svi istakli da je bio “dobri duh” Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”. Krvavi pih je celu Srbiju ostavio bez reči, svi pokušavaju da dobiju odgovor na pitanja – kako, zašto, zbog čega?

Jasno je da smo kao društvo pali na ključnom ispitu – život bez svakodnevnog nasilja i loših stvari koje neminovno utiču na najmlađe, zato je najvažnije da svako prvo preispita sebe, pa tek druge, bez osude.

kurir