MALI DEČAK HEROJSKI PRIMIO METAK: Poginuo na ovaj način da bi spasio starijeg brata

1529

Kako se nezvanično saznaje, dečak koji je poginuo se bacio ispred brata kako bi njega spasio dok je ubica iz Mladenovca pucao po nedužnim ljudima.

Uroš Blažić (21), koji se sumnjiči da je u okolini Mladenovca usmrtio 8 i ranio 14 ljudi, uhapšen je jutros posle 9 sati opsežne potrage za njim u okolini Kragujevca, a on je svoj krvavi pohod započeo u mestu Dubona, a stigao je i do Malog Orašja.

U Malom Orašju ubio je pet osoba, uzrasta od 25 do 15 godina. Kako za Kurir kažu meštani Orašja jedan dečak koji je nastradao u rafalnoj paljbi pomahnitalog ubice bacio se hrabro preko svog starijeg brata koji je bio pored njega.

– Dečak je, iako tako mali, shvatio o čemu se radi i bez razmišljanja u trenutku se bacio na pištolj i primio metak umesto brata. Samo se srušio na pod kod spomenika – kaže sagovornik i meštanin sela.

Podsetimo, pucao je na tri lokacije – u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin i sejao smrt iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju posle ukazane lekarske pomoći. Ovaj masakr desio se samo dan nakon masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu gde je đak ubio osam učenika i čuvara, a ranio njih šest i nastavnicu.

srbija danas