Drama u školi u Obrenovcu: Učenik vitlao plastičnim pištoljem po razredu poslije minuta ćutanja!

264

U Osnovnoj školi “Jefimija” u Obrenovcu dječak je jutros izvadio iz ranca plastični pištolj odmah nakon održanog minuta ćutanja, samo dan nakon masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

“Na licu mjesta odmah je reagovao školski policajac. U prvom obavljenom razgovoru sa razrednim stariješinom utvrđeno je da je nastavnik nakon minuta ćutanja ostavio djecu u učionici na nekoliko minuta kako bi utvrdio da li su sva djeca ušla u svoje učionice, odnosno da li se nalaze u hodnicima škole, kako bi počela nastava. Za to vrijeme ovaj učenik je izvadio plastični pištolj koji je pokazao jednom drugu. Taj drug uzeo je plastični pištolj, najvjerovatnije u namjeri da ga baci u kantu, ali ga je od njega uzeo treći dječak, koji je njime krenuo da maše u učionici.

Djeca koja su bila u učionici su se uplašila, razredni stariješina je obaviješten kao i služba Centra za socijalni rad, a jedan od ovih dječaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a koji su odmah reagovali po prijemu poziva.


Obaviještene su sve službe, policija je odmah izašla i privela dječaka”, prenosi televizija Pink.

Podsjetimo, učenik osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio je juče osmoro đaka te škole i čuvara, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu historije.

Izvor: Kurir