Noć prije tragedije Kosta bio na rođendanu sa drugarima koje je upucao: Šokirane komšije otkrivaju šta se događalo prije pucnjave u školi!

397

Komšije zgrade u kojoj živi Kosta K. (13), dječak koji je jučer ubio osam školskih drugara i radnika obezbjeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu historije, još su u velikom šoku, nemaju snage da komentarišu jučerašnju tragediju.

Kako priča jedan komšija, otac dječaka se uvijek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć – kao doktor, ali i kao komšija.

Takođe, dječak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je dječakov otac u stanu imao toliko oružja.


„Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtjev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi“, priča jedan komšija.

O Kosti govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

„Uvijek je sa njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam vidio sa društvom. Ali znam da je noć prije tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, sa njima koje je upucao! Tu je bila i jedna djevojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao“, priča šokirani komšija.

„Šta da radimo ako ga vidimo ovdje?“

Kako dalje pričaju, o ocu su znali koliko im je pričao, da su mu rođaci uspješni sportisti i pisci, kao i da je uvaženi doktor. Ipak, da ide u streljanu niko nije znao.

„Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornost, Kosta će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovdje.. Sigurno će neka porodica htjeti da se osveti“, priča jedan komšija.

Kako pričaju u razgovoru za „Blic“ smatraju da će porodica morati da se odseli.

O ocu i majki dječaka kažu da oboje rade u zdravstvu i da su poznati kao vaspitani i ljubazni ljudi.

Kako pričaju, najmlađe dijete djevojčica je sada negdje sa majkom.


„Nikada nije bilo sa njima problema, osim što se otac bunio kada je trebalo da se otvori Pravoslavni centar u zgradi, otvoren je na istom spratu gdje su i oni, tamo idu zavisnici na savjetovanje. Bunio se i protestovao čak i kod patrijarha. Plašio se kakvi će ljudi ulaziti u zgradu, jer je savjetovalište za zavisnike od alkohola i dr.ge“, priča jedan komšija.

Podsjećanja radi, hiljade građana širom Srbije sinoć je odalo počast ubijenoj deci i čuvaru škole. Svijeće su palili u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu…

Izvor: Blic