Ovo je otac koji je monstruma učio da puca: Naučio ga šta je oružje, pa Kosta napravio krvavi pir!

1276

Dječak Kosta K. (14) jučer je izvršio težak zločin u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja u vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Kako saznaje portal Republika.rs, upravo je Vladimir K., poznati beogradski radiolog, naučio sina šta je to oružje.

Vladimir je često posjećivao streljanu, a prema nezvaničnim informacijama i sina je upoznao sa pucanjem.


Prema prvim informacijama, Kosta K. je dobro baratao oružjem, a pojavila se informacija da je čuvara u školi ubio sa 14 metara udaljenosti.

Ministar Bratislav Gašić rekao da je otac u policiji naveo da su pištolji kojima je Kosta izvršio masakr bili u sefu pod šifrom.

– Otac izvršioca ovog teškog djela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena su imala legalne dozovle od strane muškog roditelja, on tvrdi da su bili zaključani i da ima više komada oružja iz 2016. i 2017. godine. Da su bili zaključani u sefu pod šifrom, ali je očigledno dijete imalo šifru od sefa, čim je uspjelo da uđe u posjed tih pištolja. Tri puna okvira sa po 15 metaka su nađena pored čaura koje su ispaljene – naveo je Bratislav Gašić i dodao:

– Prema nezvaničnim informacijama, išao je sa ocem u streljane i trenirao pucanje.

Kako saznaje Republika privedeni su i otac i majka na razgovor u policiju, a Vladimiru Kecmanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati.

Da podsjetimo, Kosta je u 8.40 upao u školu i prvo ubio radnika obezbjeđenja, a onda se ustremio oružjem na tri djevojčice, koje su se našle u holu.

Potom, dječak je upao u kabinet historije gdje je pucao u nastavnicu i đake. Tu je ubio petoro učenika i više ranio. Ranjena je i nastavnica Tatjana Stevanović.


Izvor: Republika.rs