OTKRIVENI NOVI DETALJI – Oglasio se advokat Stefana Karića: “Ne znam da li će ga pustiti iz pritvora!”

385

Bivši rijaliti učesnik, Stefan Karić nakon tri dana bekstva javio se u policiju u Sremskoj Mitrovici nakon što ga je Nataša Šavija optužila da ju je pretukao u noći između 30. aprila i 1. maja.

Stefan je, po njenim tvrdnjama, pobegao sa lica mesta nakon što joj je naneo teške telesne povrede, a policija je sve vreme tragala za njim.

Međutim, juče se pojavio sa svojim advokatom ispred MUP-a, gde mu je određen pritvor od 48 sati.

Karićev advokat je sada otkrio kad Stefan daje izjavu pred tužiocem.


– Još nije dao izjavu, i dalje ne znam da l’ će ga pustiti ili zadržati u pritvoru. Sutra ujutru ću imati više informacija, kada bude dao izjavu – kazao je advokat, a kako je Karićev advokat ranije otkrio, ukoliko se dokaže Stefanova krivica, preti mu zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

– On će biti izveden pred tužiocem. Ostao je zadržan 48 sati. Sutra ili prekosutra biće izveden pred tužioca gde će dati izjavu. Videćemo ishod. Teške telesne povrede su, a ako se dokaže da je kriv, kazna zatvora je od šest meseci do pet godina. On se oseća dobro. Spreman je na proces. Njemu nije bio uručen nikakav poziv. Bila je raspisana potraga. To policija radi u praksi odmah. Navodi se tamo da je pobegao sa lica mesta, što nije tačno, a sada se javio sa svojim braniocem – rekao je tada.

Stefanov otac, Osman Karić, isticao je da se tokom Stefanovog bekstva nijednom nije čuo sa njim, a u toku današnjeg dana je otkrio da je imao poziv sa sinom pre nego što mu je određeno zatvorsko zadržavanje.


– Poslednji put kada sam se čuo sa Stefanom bilo je juče dok je bio na putu u Sremsku Mitrovicu da se javi u policiju. Kao što znate, određen mu je pritvor od 48 sati, tako da je sada nemoguće imati bilo kakav kontakt sa njim, čak ni ovlašćeni advokat nema pristup – rekao je Osman i dodao:

– U svrhu daljeg toka istrage ja se za sada neću oglašavati – istakao je on.

srbija danas