Kako ćemo bez nje, ne znamo. Deda će da poludi: Baka devojčice, koju je dečak ubio odmah nakon čuvara

4586

Jutro nakon nezapamćene tragedije koje juče pogodila Srbiju, a i region, kada je učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” K.K. otvorio rafalnu paljbu i tako usmrtio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije, počelo je veoma potresno.

Ispred škole u kojoj se desila masovna pucnjava skuplja se sve veći broj ljudi, kako bi odali počast nastradalima. Među njima nalazi se i rodbina tragično poginulih.

Baka devojčice koja je bila prva žrtva K.K. kroz suze je progovorila za Telegraf.rs:

– Moja unuka je ubijena, bila je dežurna nju je prvo ubio. Moj unuk je isto ovde išao u školu – počela je kroz suze baka.


Za nastradalu devojčicu svi imaju samo reči hvale, a pamtiće je kao divnu i veselu.

– Kako ćemo bez nje ne znamo, nadam se da će njena drugarica biti dobro, bore joj se za život, oni su deca peti razred… Deda će da poludi, ne znam kako ćemo dalje – priča nam baka.

Podsetimo, K. K. je u sredu oko 8.30 časova došao naoružan u školu i prvo je na ulazu ubio radnika obezbeđenja, a potom se uputio ka kabinetu za istoriju gde je ispalio najmanje jedan šaržer u nastavnicu i svoje drugove iz odeljenja.

Nadležni su saopštili da je K. K. mesec dana planirao ovaj zločin, a u njegovom domu pronađene su sheme, skice, kao i “spisak za odstrel”.

Na mestu zločina otkriveno je više od 50 čaura, a K. K. je u rancu nosio sa sobom i četiri Molotovljeva koktela. Prilikom ispitivanja je rekao da je želeo da ih iskoristi da spreči druge da uđu u školu “dok on svoje ne završi”.

Masakr je izvršio oružjem, koji je ukrao od oca, koji je juče priveden i saslušan. Kako Telegraf.rs saznaje, otac je policiji rekao da je sve oružje držao u sefu sa šifrom i da ne zna kako je dečak saznao šifru.

Priznao je da je sina vodio sa sobom u streljanu, te da je dečak prvi put pucao kada je imao svega 12 godina.

Podsetimo, K. K. ne može krivično da odgovara za ovo delo, jer nema još ni 14 godina.


Prilikom vanrednog obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je predlog o uvođenju deset mera, koje bi sprečile da se ovako nešto u Srbiji ponovo dogodi. Jedna od tih mera je i spuštanje granice za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina.

Sinoć je u gotov svim gradovima Srbije odata počast stradalima u pucnjavi. Građani su palili sveće i ostavljali cveće i igračke na gradskim trgovima.

(Telegraf.rs)