POGINUO JE, A NIJE JE USPIO SNIMITI: Sanel Smolo otpjevao pjesmu namjenjenu Šabanu

1252

Nekadašnji učesnik muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ Sanel Smolo obradovao je publiku novom pjesmom „Meni sreća tebi tuga“ koju je objavio u saradnji sa Grand Produkcijom.

Na samom početku razgovora pjevač je otkrio da je ova numera bila namijenjena kralju narodne muzike Šabanu Šauliću, ali da je na kraju završila u njegovim rukama.

–Bila je dvojka, on je pjevao u kafani, nije bila napisana druga strofa. Čovjek iz Sarajeva Goran Antunović napisao je čitavu pjesmu, ja sam od njega kupio tu pjesmu prije pet godina i evo došla je na red. Šaban je pesmu pevao u dvojki, a sada je malo brža – rekao je.


Sanel se osvrnuo i na saradnju sa nekadašnjim mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem koji je za ovu pjesmu uradio muziku i aranžman, a prisjetio se i velike turneje koju su zajedno održali početkom godine u Americi.

-U Americi je bilo predivno, lijepo druženje sa mojim Draganom Stojkovićem Bosancem. Bez Bosanca, ne bi bilo to to – dodaje Sanel kroz smijeh.

Kako je ovo prvi spot u njegovoj karijeri, pjevač je sumirao utiske i otkrio dalje planove kada je muzika u pitanju.

–Bilo je ludo i nezaboravno, fantastično. Djevojke su prelijepe stvarno, ovo će biti spot ludilo. Ima dosta posla naravno, gotovo su svi datumi popunjeni. Pretežno radim vikendom, bude nekada srijeda i četvrtak – zaključio je pevač za Grand.

(Express/ Grand)