IZNENAĐENJE ZA MAJKU, ALI I ZA PUBLIKU: Pogledajte kako je osmogodišnja Lejla pjevala s Viki Miljković u Štutgartu

844

Kulturno umjetničko društvo „Behar“ iz njemačkog grada Štutgart za sve svoje članove, simpatizere, ali i za sve ljude dobre volje organizirali su predprvomajsko druženje.

„Behar“ postoji već punih pet godina, ali kako su organizirani, stiče se utisak da postoje 50 godina. Poznata narodna uzrečica „da složna braća kuću grade“ može se stopostotno primjeniti za ovo KUD. Tu večer svi su bili kao jedno, podjeljeni svako sa svojim zadatkom, od kuhinje, do roštilja, prodaje karata, kolača, svi sa velikim osmjehom na njihovim licima.

Klub nema samo jednog predsjednika već dva, a to su Aida Dedić i Ismir Duratović. Goste je na samom početku ispred “Behara” pozdravila Belma Begić, zahvalila im se na posjeti, upoznala ih ukratko sa radom društva, a onda su na binu izašli najmlađi članovi “Behara”, pa je potom intonirana himna BiH.


Onda je uslijedio muzički blok bračnog para Samire i Zije Kasumovića, a potom su sa zastavama na binu izašli folkloraši kluba sa ostalim članovima, uz pratnju taktova pjesme “Hajmo Bosno i Hercegovino”. Bio je to jedan jako emotivan momenat za sve, kada su se nekima mogle vidjeti i suze na licu.

Zvijezde večeri bili su Violeta Viki Miljković i Nermin Handžić, a uz muzičku pratnju poznatog muzičara, kompozitora i autora velikih hitova narodne muzike Dragana Taškovića Tašketa.

Kada su krenuli prvi taktovi velikih hitova Viki Miljković publika je bila na nogama, a izlazak Nermina Handžića izazvao je euforiju mlađeg dijela posjetilaca, a posebno djevojaka.

Prije nastupa Viki je u bekstejdžu posjetila osmogodišnja Lejla Rekić, koja je rekla,kako bi ona voljela sa Viki da otpjeva njenu pjesmu “Ćerka”.


Kada je završila prvi blok, Viki je pozvala Lejlu, a onda je nastao lom u dvorani. Publika je bila na nogama, a Lejla je ravnopravno sa Viki otpjevala tu pjesmu, i onda je obećala Viki da će se i sama, kada malo poraste prijaviti za “Zvezde Granda”.

Među posjetiocima je bio i Ivica sa suprugom, koji je vlasnik poznatog kluba u Štutgartu.

Nakon nastupa u Štutgartu Viki, Taške i Nermin su sutradan otputovali za Tursku, gdje planiraju ostati desetak dana.

express