Andreleht je ponudio produženje ugovora svom igraču Liru Rafaleovu

140

Lior Refaelov bit će slobodan igrač ovog ljeta jer se njegovo vrijeme u Anderlechtu bliži kraju. Bivšem ofenzivnom veznjaku Club Bruggea i Antwerpena Mauves neće obnoviti ugovor i sada može krenuti u potragu za novim klubom. 37-godišnji bivši izraelski reprezentativac pridružio se klubu besplatno u ljeto 2021. nakon što je Antwerpen također odlučio protiv obnove njegovog ugovora. Ove sezone zabio je četiri ligaška pogotka i upisao pet asistencija u 29 nastupa.

Jednom je dao i u Europskoj konferencijskoj ligi. U dvije godine u Anderlechtu odigrao je 91 utakmicu, zabio 25 golova i upisao 13 asistencija.
S obzirom na njegov uspjeh u Pro ligi, ako se igrač odluči protiv odlaska u mirovinu, sigurno će imati ponude drugih belgijskih klubova. Međutim, to će vjerojatno biti oni izvan prva četiri. Druga opcija je da se vrati u Izrael, gdje je započeo svoju karijeru i osvojio niz ligaških naslova s Maccabijem iz Haife prije nego što se pridružio Club Bruggeu 2011.

Još 2020. godine proglašen je belgijskim nogometašem godine. To ide uz njegova dva naslova osvojena u Club Bruggeu 2015./2016. i 2017./2018., gdje je osvojio i dva superkupa. Dvaput je osvojio i domaći kup, jednom 2015. s Club Bruggeom i drugi put 2020. s Antwerpenom.

Ako Refaelov napusti Pro ligu, bit će zapisan kao jedan od najboljih igrača ikada. Odigrao je 273 utakmice regularne sezone, postigao 74 gola i upisao 60 asistencija. U play-offu je upisao 62 nastupa, uz 13 golova i sedam asistencija.

Refaelov je prvi koji ovog ljeta napušta Anderlecht, ali sigurno neće biti posljednji. Sportski direktor Jesper Fredberg nedavno je izjavio da će biti nekoliko odlazaka jer želi preoblikovati momčad uoči sezone 2023./2024.

newsmedia