Jurrien Timber otkrio da je sve bliže odlasku iz Ajaxa

112

Odlicni igrac Ajaxa Jurrien Timber odgovorio je na nekoliko pitanja o njegovoj budućnosti u klubu. 21-godišnjak je nagovijestio da je odlazak od Ajaxa sve “bliži”.

Timber se probio u seniorsku momčad Ajaxa 2019., pod sadašnjim menadžerom Manchester Uniteda Erikom ten Hagom. Branič rođen u Utrechtu sada je sastavni dio momčadi Ajaxa, jer im je pomogao do dva naslova Eredivisie i jednog KNVB kupa u zadnje tri sezone. Timber je debitirao za seniorsku reprezentaciju u lipnju 2021. i od tada je upisao 15 nastupa za Nizozemsku.

Govoreći o svojoj budućnosti u Ajaxu, bivša meta transfera Manchester Uniteda je rekao: ‘Moj transfer je sve bliže i bliže. Postoji mnogo specifičnog interesa za ljeto.” Timber je jasno dao do znanja da je trenutno njegov glavni fokus na Ajaxu. ‘Trenutno sam jako zaokupljen Ajaxom jer znam koliko je sljedećih nekoliko tjedana važno za klub i momčad’, rekao je.

Prošlog ljeta činilo se da je prelazak u Manchester United mogao biti na karti za Timbera. Pričalo se da ga je Erik ten Hag, koji je prošlog svibnja napustio Ajax kako bi postao Unitedov menadžer, želio dovesti u Premier ligu. Nakon višemjesečnih nagađanja, branič je odlučio produljiti svoj boravak u Ajaxu, potpisavši s klubom produljenje ugovora na tri godine. ‘Prošlog ljeta Ajax me zamolio da obnovim ugovor i ostanem još jednu sezonu. Iz ljubavi prema klubu sam ovo napravio. Na kraju sezone ponovno ćemo razmotriti situaciju’, rekao je.

Timber je dodao: ‘Puno razgovaram s dečkima koji igraju nogomet u inozemstvu. I ja želim napraviti taj korak jednog dana. Ali kada to bude, čut ćete na kraju i to će se dogoditi u dogovoru s Ajaxom. Ovdje mi je još ugodno i nikamo mi se ne žuri. Fokus je sada na finalu kupa i ostatku lige.’

newsmedia