Augsburg je u odličnoj utakmici protiv Frankfurta uspjeo sačuvati bod

95

Ausburg nije stigao dalje od izjednačenja 1-1. Nakon što je Frankfurt poveo autogolom Augsburga Elvisa Rexhbecaja (25′), Ermedin Demirović je u drugom poluvremenu izjednačio za Augsburg (58′). Nijedna momčad nije napravila odlučujući pomak na tablici.

Frankfurt sretno preuzima vodstvo

Nakon poraza od 4:0 od Borussije Dortmund, Frankfurt je želio pokazati reakciju i održati korak s međunarodnim mjestom. Trener Oliver Glasner morao je bez najboljeg strijelca Randala Koloa Muanija koji nije bio na raspolaganju zbog problema s aduktorima. U prvom poluvremenu postalo je jasno da obje momčadi trenutno nisu u vrhunskoj formi. Nedostajalo je kreativnosti i treninga do gola, tako da nijedna momčad nije mogla stvoriti ozbiljne prilike.

Sredinom prvog poluvremena Aurelio Buta imao je nešto više prostora na sredini terena i tražio gol. Njegov ubačaj Elvis Rexhbecaj nesretno je skrenuo u vlastiti gol i Frankfurt je poveo 1-0 (25.). Samim time SBU je malo ojačao, a Augsburg je imao sreće što je primio samo gol. Gosti i sami nisu bili opasni iu prvom poluvremenu nisu imali velikih prilika za pogodak.

Nakon toga, međutim, pojavila se slična slika kao u prvom poluvremenu. Objema momčadima nedostajala je sjajna ideja i posljednja posljedica pred golom. Igra je ostala na prilično umjerenoj razini s tek nekoliko vrhunaca. Na kraju je ostalo na rezultatu 1:1. Eintracht Frankfurt zabrinut je za kvalifikacije za međunarodno natjecanje, dok se FC Augsburg nalazi usred borbe za ispadanje.

newsmedia