Wolfsburg je uspjeo na samom startu utakmice iznenadit i pobjedit Mainz

76

VfL Wolfsburg je pobijedio Mainz 05 3-0. Zbog jasnog uspjeha “Vukovi” na tabeli prestižu Rheinhesen i sada su na sedmom mjestu.

a plasman u Europski kup. Nakon samo 28 minuta, Wolvesi su vodili 3-0 golovima, Jonas Wind je dvaput pogodio. U drugom poluvremenu bez golova, kapetan Mainza Silvan Widmer je odveden zbog ozljede stopala.

Wolfsburg je odlično startao

Pred 23.817 gledatelja, domaćini iz Wolfsburga krenuli su vrlo odlučno i nagrađeni nakon samo pet minuta. Nakon izvanrednog dodavanja Mattiasa Svanberga bez pogleda, Jonas Wind je bio uspješan sa šest metara. Također je Danac bio taj koji je gurnuo loptu preko crte za 3:0 u 28. minuti nakon niskog centaršuta Ridlea Bakua. Petnaest minuta ranije Sebastiaan Bornauw glavom je postigao drugi pogodak za Wolfsburg (13′).

U sve tri situacije obrana Mainza djelovala je pregaženo. A ni nakon trećeg pogotka Mainz gotovo da nije pokazao ni tračak otpora. Pravo opasno za domaćina postalo je tek u 37. minuti, kada je Karim Onisiwo podbacio u dvoboju jedan na jedan protiv vratara VfL-a Koena Casteelsa. Kapetan Wolfsburga i njegovi suigrači pljeskom su dočekani u svlačionici.

Mainz razočarao – Widmer ozlijeđen

Trener Mainza Bo Svensson reagirao je u poluvremenu i u igru ​​uveo Antona Stacha i Aarona Martina. Razvojna igra Mainza sada se činila strukturiranijom, ali akcije nisu postale opasnije. Wolfsburg je iskoristio ovu fazu igre da uhvati malo zraka nakon teškog prvog poluvremena. No, ova umjetnička stanka završila je nakon dobrih sat vremena. Igra je opet bila izjednačenija.

Dodatni peh za goste: Od 65. minute morali su bez ozlijeđenog kapetana Silvana Widmera koji je nakon jednog duela glavom izvrnuo gležanj i na nosilima je iznesen s terena. Sudac Daniel Siebert završio je utakmicu nakon 90 + 3 minute. Mainzu, koji nije bio ravnopravan protivnik, pogotovo u prvom poluvremenu, bio je to prvi poraz nakon deset utakmica. Donjoj Saskoj, koja je sada sedma na tablici ispred Mainza, bila su to prva tri pred domaćom publikom nakon šest utakmica bez pobjede.

newsmedia