FCK u odličnoj utakmici ostvario sigurnu pobjedu protiv Heidenheima

159

1. FC Heidenheim je odnio dva boda u utrci za promociju u 2. Bundesligi. Momčad koju trenira Frank Schmidt morala se zadovoljiti vodstvom od 2-2 (0-0) na 1. FC Kaiserslautern, unatoč vodstvu od 2-0, do nadoknade i, unatoč tome što su odigrali sedam utakmica bez poraza, još uvijek su samo jedan bod ispred kao drugi na tablici Hamburger SV na mjestu ispadanja. Za goste su zabili Tim Kleindienst (53.) i Florian Pick (75.). Kleindienst je pogodio za jedanaesterac (90 + 2). To bi se trebalo osvetiti: Nicolas de Preville (90′ + 3′) i Philipp Hercher (90′ + 5′) iščupali su Heidenheimdenu tricu za koju se vjerovalo da je sigurna.

20. gol sezone za Kleindienst

Pred 41.543 gledatelja na Betzenbergu od početka se razvijala borbena utakmica, nedostajala je čista razigrana linija obje momčadi. Mnogi prekidi također su otežavali tijek. U prvom poluvremenu nije bilo velikih prilika za gol. Crveni vragovi snažno su krenuli u drugo kolo. Aaron Opoku je promašio iz dobre pozicije (47.). Gosti su iznenađujuće poveli, Kleindienst je prizemnim udarcem zabio svoj 20. ovosezonski pogodak. Pogodak je dao poticaj Heidenheimu. Sada su držali akciju dalje od vlastitog gola. Bivši izbor Lauterera potom je povisio iz daljine, što vrijedi vidjeti. Ali Kaiserslautern se ponovno vratio u sudačkoj nadoknadi.

Postave:

1. FC Kaiserslautern: Luthe – Zimmer, Kraus, Bormuth, Durm (79 Zuck) – Rapp (72 Klement), Tomiak – Opoku, Hanslik (64 Hercher) – Ritter (79 Lobinger), Boyd (79 de Preville)
Trener: Dirk Schuster

1. FC Heidenheim: Kevin Müller – Busch, Mainka, Siersleben, Föhrenbach – Maloney (87 Ramusović), Schöppner – Pick (90 Rittmüller), Sessa (46 Schimmer), Best (87 Cool weather) – Kleindienst

newsmedia