Schalke je uspjeo u nadoknadi pobijediti Werder u vrlo odličnoj utakmici

71

Schalke 04 je preokrenuo domaću utakmicu protiv Werdera iz Bremena i upravo izbjegao ozbiljan neuspjeh u borbi za opstanak. Drexler je dao gol u sudačkoj nadoknadi za pobjedu 2-1.

Pobjedom u zadnjoj minuti protiv SV Werdera iz Bremena, FC Schalke 04 je skupio važne bodove u borbi za opstanak. Nakon što je Marvin Ducksch (18′) doveo goste u vodstvo, Sepp van den Berg (81′) i Dominick Drexler (90’+2) preokrenuli su utakmicu i donijeli Schalkeu domaću pobjedu 2-1.

Werder rano vodi

Bremen je otputovao u Ruhr sa samopouzdanjem nakon pobjede od 4-2 prošlog vikenda u Berlinu. Gosti su od samog početka pritisnuli i već na početku imali prvu priliku na utakmici preko Leonarda Bittencourta (6′). Domaći su u nastavku bolje ušli u utakmicu, ali je nedostajalo preciznosti i vratara.

S druge strane, Werder je iskoristio izgubljenu loptu Schalkea za kontru: Mitchell Weiser poslužio je slobodnog Marvina Duckscha koji je dao gol za vodstvo gostiju (18′). Domaćin nije djelovao impresionirano i nastavio je pokušavati, ali nije stvorio čiste prilike. Werder Bremen je propustio odluku Weisera (45′) i Duckscha (45’+5′) prije odmora.

Schalke je nastavio pokušavati, potaknut publikom. Trud je konačno nagrađen desetak minuta prije kraja: zamjena Sepp van den Berg pucao je precizno nakon loše obrane SV Werdera i izjednačio na 1-1 (81.). U divljoj posljednjoj fazi s dvije dobre prilike za Bremen, Dominick Drexler je ostao hladan nakon snažnog dodavanja Rodriga Zalazara i pogodio za 2-1.

newsmedia