Hayden Carter je dao svoj prvi pogodak za Blackburn kako bi spasio od ispadanja

79

Reprezentativac Walesa Tom Lockyer doveo je Luton u vodstvo ubačajem Carltona Morrisa početkom drugog poluvremena.

Roversi su ostali deveti na ljestvici i moraju pobijediti Millwall u svojoj posljednjoj utakmici kako bi imali šanse za plasman među prvih šest, ali ni to ne bi bilo dovoljno da West Brom ili Sunderland pobijede zbog njihove daleko veće razlike u golovima.

Ždrijeb je produžio niz u kojem nisu uspjeli pobijediti u svojih sedam utakmica u travnju, dok je Luton sada neporažen u 13.

Blackburn je u svakoj prilici u ranoj fazi nastojao napredovati s tempom, a Ben Brereton Diaz bio je jako uključen, pokušavajući Joe Rankin-Costella, samo da bi lopta izmakla naletjelom beku, a zatim je poslao pogrešno dodavanje Lutonovom Jordanu Clarku, koji je skočio naprijed prije testiranja Aynsley Pears.

Harry Pickering trebao je dovesti Roverse u vodstvo, ali je svoju lijevu nogu skrenuo pored stative nakon što se lopta odbila do njega od obrambenog igrača, ali njihova želja za napadom učinila ih je osjetljivima na kontru, a Morris je bio van okvira na drugoj strani

Rankin-Costello ponovno nije imao sreće kada je njegov udarac odbio pored Amari’i Bella, ali Luton je zamalo zapečatio kada je Morris uzvratio s druge strane vratnice, a Bradley je glavom pogodio precku.

Blackburn 8. svibnja gostuje kod šestoplasiranog Millwalla, koji ima dva boda ispred njih, dok sedmi West Brom i osmi Sunderland putuju u Swansea, odnosno Preston.

newsmedia