TRAGIČNA SUDBINA SLAVNOG PEVAČA! Na vrhuncu karijere doživeo moždani udar, umro u teškim mukama!

1928

Legenda narodne muzike Bora Spužić Kvaka važio je za jednu od najvećih zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina, a njegov tužan odlazak mami suze na oči

.

Kvaka svoju ploču snima u 34 godini života i stiče veliku popularnost, ponajviše zahvaljujući pesmi “Pođimo krčmu staru”. Ova ploča je prodata u neverovatnih 400.000 primeraka, a imala je srebrno i zlatno izdanje.

Usledili su vrtoglavi uspesi i mega tiražne ploče, kao i bezbroj koncerata i turneja koje je Kvaka imao.


On je 1997. godine ima svoj poslednji nastup kao gost na koncertu Dragana Kojića Kebe u Loznizi. Iste godine doživeo je moždani udar i tada mu se oduzela cela desna strana tela i moć govora, što je značilo kraj jedne zlatne muzičke karijere.

U mukama je živeo sve do 2002. godine kada je preminuo u porodičnoj kući u Požarevcu u 68.godini života.

Bora Spužić Kvaka pomogao je Zorici Brunclik na samom početku njene muzičke karijere, a ona ga spominje i danas kada njega više nema:

– Legendarni pevač Bora Spužić Kvaka je bio taj koji je bio uz mene. Nisam mogla da verujem da sam sa njim pandan. Doveo me je u beogradsku estradu, prvo da se pokažeš u kafani, pa posle koncerti. On je jedan od najvećih imena na estradi u tom nekom periodu i pomogao je meni koja sam bila anonimna – rekla je svojevremeno Zorica.

Kurir.rs/Alo