Dragana Mirković oborila rekord u Australiji: Pevačica i njen tim zaradiće vrtoglavih milion dolara?

458

Pevačica će na ovom kontinentu održati pet koncerata, a prosečna karta je 80 evra

Folk zvezda Dragana Mirković oborila je rekord u Australiji, pišu domaći mediji, budući da je njena turneja najuspešnija od svih domaćih izvođača na tom kontinentu.

Naime, spominje se i cifra od neverovatnih milion dolara koju će zaraditi njen tim, a pevačici, naravno, ide najveći deo.


Prema rečima ljudi iz organizacije, otkako je najavljeno da će pevačica doći i održati pet koncerata u različitim gradovima Australije, vladalo je veliko interesovanje, što i ne čudi s obzirom na to da tamo nije gostovala 15 godina. Karte su se odlično prodavale, a za koncert u Sidneju ih skoro nema više, iako su u pitanju velike hale gde može da stane nekoliko hiljada ljudi. Izvor navodi da se Draganina turneja može porediti s nastupima velikih svetskih zvezda koje su gostovale u Australiji, kako po broju posetilaca, tako i po tretmanu koji Mirkovićeva ima, piše “Kurir”.

Kako dalje saznaje pomenuti portal, na teret organizatora padaju svi troškovi, kao što su radne vize (po 800 evra za njih šestoro), povratne avionske karte (za Draganu biznis-klasa 4.800 evra, a za petoricu članova njenog benda po 1.800), zatim premije putnog osiguranja, zakup hala, plaćanje hotela, najam kargo vozila. Prema procenama, očekuje se da će minimalni troškovi iznositi preko 100.000 evra. Ali ukupna bruto zarada od prodatih ulaznica iznosiće najverovatnije preko milion australijskih dolara, što je u evrima 600.000. Koliko će od ove sume pripasti Dragani, sagovornik pomenutog portala nije mogao da kaže jer nije imao precizne informacije pošto nema uvid u ugovor s pevačicom, ali pretpostavlja da će njoj pripasti veći deo novca, po logici stvari.


Prvi koncert Mirkovićeve u Australiji biće u gradu Adelejdu 28. aprila, u hali koja prima oko 1.200 ljudi, zatim dan kasnije u Sidneju (kapacitet 2.000 ljudi), potom 30. aprila u Brizbejnu (1.500 posetilaca). Nakon pauze od četiri dana sledi nastavak turneje, pa će Dragana 5. maja pevati u Melburnu pred hiljadu i po poštovalaca, a dan nakon toga u Pertu, gde je očekuje druženje sa oko 1.300 ljudi. Prosečna cena karata za Mirkovićkine nastupe je 135 australijskih dolara, odnosno oko 80 evra.

(Telegraf.rs)