Milan Stanković se oglasio na Vaskr: Objavio duhovnu poruku o stradanju i sve začudio!

356

Pjevač Milan Stanković povukao se iz javnosti i posvetio duhovnom životu, a danas se, na veliki pravoslavni praznik oglasio na svojim mrežama poslije dugo vremena.

Iako se rijetko oglašava na Instagramu, na današnji praznik, postavio je stori ali naravno u duhovnom maniru, a poruka je više nego čudna kada je ovaj pjevač u pitanju.

– Onaj ko voli Boga, prolazi kroz takva stradanja koja čovjek bez duboke vjere u Boga ne bi mogao da izdrži, nego bi duševno obolio. Sv. Sofronije Saharov.

Podsjetimo, prema riječima dobroobaviještenog izvora, Milan najveći dio svog vremena provodi u manastiru Podmaine pored Budve. Tu je i njegov duhovnik, ali i bliski rođak, pa stoga ne treba da čudi što je izabrao baš to mjesto kako bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čemu već duže vrijeme stremi.

Kako je Kurir saznao, Milan će, kako sada stvari stoje, uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života. On će tom prilikom biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vjernici. Koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.

(Telegraf.rs)